پروژه تولید برق از بیوماس – ۹۰ صفحه – پایان نامه تولید برق از بیوماس
پروژه تولید برق از بیوماس
مقدمه
رشد روزافزون تقاضای انرژی، افزایش استانداردهای زندگی، گرم شدن بیش از حد کره زمین، و در نهایت مشکلات زیستمحیطی موجب گردیده تا هر روز شاهد پیشرفتهایی در زمینه فنآوری استفاده از منابع انرژی فسیلی و افزایش راندمان آنها باشیم.
اگرچه این فنآوریها تا حدودی توانسته است استفاده از این سیستمها را بهینه نماید اما متأسفانه هنوز راه حلی مناسب برای مشکل فزاینده آلودگی محیط زیست ارائه نکرده است. این روزها از طریق رسانهها خبرهایی از آسیبها و زیانهای جبرانناپذیری که بخاطر استفاده بیرویه از این منابع همانند گرم شدن هوای کره زمین، آلودگی آبها و انقراض نسلهای زیادی از گونههای گیاهی- جانوری به گوش میرسد. لذا به نظر میآید تنها راه چاره برای رفع این مصائب و ممانعت از روند سریع تخریب محیط زیست، جلوگیری از اتمام سوختهای فسیلی با ارزش و حفظ آنها برای نسلهای آتی، استفاده از منابع و فنآوریهای انرژی تجدیدپذیر میباشد یعنی استفاده از منابع لایزال که خداوند به ما ارزانی داشته است.
برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه گردد
البته استفاده از این گونه فنآوریها بحث جدید و نویی نیست چرا که قریب به سه دهه کشورهای پیشرفته و صاحب فن به این مهم پرداختهاند تا جائیکه در برنامهریزی سالانه انرژیهای مورد نیاز کشورشان را از طریق (توربینهای بادی، پیلهای خورشیدی، انرژی زمین گرمایی و …) تأمین میکنند.
کشور پهناور ما ایران، نیز به جهت موقعیت خاص جغرافیایی و با داشتن سالانه ۲۶۰۰ ساعت تابش خورشید و پتانسیل فراوان جهت بهرهبرداری از انرژیهای بستر زمین خورشید و باد و معماری مستعد سنتی در شمار بهترین کشورهای جهان از نقطه نظر بهرهگیری از این انرژیهای محسوب میشود. اما متأسفانه در کنار این منابع، فراوانی منابع انرژیهای فسیلی، ارزان بودن انرژی و حاملهای آن در کشور از یک طرف و قیمت بالای فنآوریهای نو جهت سرمایهگذاری اولیه از طرف دیگر، سدی در برابر توسعه استفاده از این فنآوریهای نو پا میباشد. با این وجود پیشبینی میشود که با افزایش قیمت انرژی و حاملهای آن در آیندهای نزدیک استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر توجیهپذیر میباشد.
فصل اول
انرژی بیوماس
هر ارگانیسم زندهای که انرژی خورشید را جذب نموده و به صورت کلروفیل در خود ذخیره نماید بیوماس نام دارد. منابع بیوماس به طور کلی به موادی که منشاء آنها از موجودات زنده و گیاهان است اطلاق میشود. منابع بیوماس به صورت پراکنده در سراسر جهان یافت میشود هزینه جمعآوری این منابع در حجمهای زیاد به دلیل پراکنده بودن، پایین بودن چگالی انرژی قابل ملاحظه میباشد. بیوماس یک منبع تجدیدپذیر میباشد که ارزش بهای آن بسیار کم و در برخی موارد منفی میباشد. استفاده از منابع زیست توده در مناطق دورافتاده روستایی برای ایجاد تولید انرژی الکتریکی باعث صرفهجویی در صنعت برق و سوختهای فسیلی میباشد. بیوماس با انعطافپذیرترین منبع غیرنفتی است که هم به طور مستقیم و هم با تبدیل به سوختهای گازی یا مایع در تولید انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد بیوماس با عنوان چهارمین منبع اصلی انرژی بشر و به عنوان بزرگترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان در تأمین حدود ۱۴% از برق و ۱۷% از کل انرژی اولیه جهان در سال ۱۹۹۸ مشارکت داشته است.
از نقطه نظر تاریخی اصلیترین منبع بیوماس چوب و برگهای خشک درختان بوده است که بشر برای ایجاد حرارت از آن به صورت احتراق مستقیم بهره میگرفت. بعدها مواردی مانند گاز حاصل از دفن زباله در طبقات زیرین زمین و گاز متصاعد شده از مردابها نیز که به صورت اشتعال ناقص عمل میکند نیز به این موارد افزوده گردید. در سال ۱۷۷۶ ولتا با بررسی و مطالعات بسیار دریافت که از تخمیر زباله و برگ و ساقههای پوسیده گیاهان با توجه به نوع خاک گاز متان تولید میشود که از ترکیب این گاز با نسبت معینی از هوا انفجار روی میدهد. طرحهای کاربرد انرژی بیوماس رفتهرفته افزایش یافت تا اینکه در سال ۱۸۸۴ شخصی به نام گاین با کاربرد انرژی بیوماس روشنایی شهر پاریس را تأمین نمود. اما در ایران نیز اولین کاربرد استفاده انرژی بیوماس به شکل جدید در سال ۱۳۵۴ در روستای نیازآباد لرستان شروع شد که منبع مورد استفاده آن فضولات گاوی روستا است و انرژی حاصله صرف گرم کردن حمامهای روستا میشود البته شایان ذکر است که کاربرد اینچنینی از این منبع متفاوت از کاربرد قدیمی است که به صورت اشتعال مستقیم بهره گرفته میشد. مهمترین منابع بیوماس عبارتند از چوب، برگهای خشک درختان، زائدات جنگلی و کشاورزی و باغداری و صنایع غذایی، فضولات دامی، زبالههای جامد و شهری و صنعتی، فاضلاب پسماندها و زائدات آلی صنعتی، فاضلابهای شهری و … .
هر کدام از منابع فوقالذکر دارای مواد آلی و ارزش حرارتی خاصی میباشند که با اعمال فرآیندهای خاص فیزیکی و شیمیایی چون تجزیه، ترکیب، تخمیر و… بر روی هرکدام از این منابع گازی متصاعد میشود که بیوگاز نام دارد. این گاز پس از طی مراحل و فرآیندهای تصفیهای که بر طبق استانداردهای جهانی تدوین شده است میتواند به عنوان یک حامل انرژیزا نقش سوخت اصلی را برای ایجاد گرما از جمله در بویلر نیروگاههای بخار ایفا نماید. تکنولوژیهای اصلی مورد استفاده در تبدیل انرژی بیوماس شامل: فرآیندهای احتراق مستقیم، فرآیندهای ترموشیمیایی و فرآیندهای بیوشیمیایی میباشند. فرایند احتراق غیر مستقیم در حال حاضر از اساسیترین فرایندها برای تبدیل انرژی بیوماس به انرژی حرارتی میباشد. با توجه به اینکه کورهها و بویلرهای مصرفکننده سوخت جامد از سالها پیش برای به کار بردن زغال سنگ طراحی و ساخته شدهاند با کمی تغییر میتوان همین تأسیسات را برای تغذیه با بیوماس به کار گرفت. سیستمهای احتراق مستقیم به طور کلی مجهز به دو نوع کوره میباشد؛ کورههای بستر سیال و کورههای بستر ثابت. در فرایند ترموشیمیایی بیوماس با دریافت گرما به محصولات با ارزشی که معمولاً از نوع یک مخلوط گازی، یک مایع نفت مانند و یا چیزی شبیه زغال کربنی خالص میباشد، تبدیل میگردد. همچنین در فرآیندهای بیوشیمیایی مواد زیست توده به روشهای ذکر شده در ذیل در اثر فعالیت متابولیک ارگانیزمهای میکروبی، به سوختهای گازی یا مایع تبدیل میشوند.
برای ساخت یک نیروگاه بیوماس روشهای مختلفی وجود دارد. اصولاً منابع بیوماس از طریق احتراق مستقیم و یا از طریق سوختهای گازی و یا مایع قابل استفاده برای تولید برق در نیروگاههای با موتورهای احتراقی، نیروگاههای بخار، نیروگاههای توربین گازی و نیروگاههای بیوماس سیکل ترکیبی میباشند.
برای ایجاد یک نیروگاه بیوماس بخصوص از نوع ضایعات جامد شهری، اطلاع از میزان وارزش گرمایی منبع بیوماس بسیار حائز اهمیت است. با آگاهی از این دو کمیت و نیز میزان بازدهی نیروگاه مورد نظر، طراحی اقتصادی تجهیزات و محاسبه ظرفیت نیروگاه امکانپذیر میباشد. در حال حاضر استخراج گاز متان حاصل از دفن زبالهها فقط در سه شهر شیراز، مشهد و اصفهان در دست بررسی و یا اجراست که با توجه به رشد این شهرها و سایر مراکز پرجمعیت کشور و در رأس آنها تهران و در نتیجه افزایش انواع منابع بیوماس که در صورت عدم استفاده فقط روز به روز چهره محیط زیست را بدتر مینمایند، نیاز به توسعه کاربرد و نصب تأسیسات مورد نیاز در این شهرها و سایر شهرهای در حال رشد کاملاً محسوس میباشد.
ضایعات شهری که شامل انواع و اقسام مواد سوختنی و غیرسوختنی همراه با برخی ترکیبات سمی است یکی از مهمترین و مورد نیازترین موارد انرزی بیوماس میباشد. این زبالهها به هر دو صورت پردازششده و خام میتوانند تبدیل به انرژی شوند ولی از آنجایی که احتراق سوختهای جامد موجب آلودگی اتمسفر و مشکلات مربوط به لایه ازن میشود باید در احتراق مستقیم این مواد با دقت بسیار زیاد به آلایندههای تولیدشده توجه و کنترل شود اما راه بهتر دفن این زبالهها در لایههای زیر زمین و استخراج بیوگاز از آن برای سوخت بویلر نیروگاهها میباشد.
در حال حاضر اصلیترین کاربردهای بیوماس با استفاده از بیوگاز تولیدی شامل بویلرهای نیروگاهی، اجاقهای بیوگازسوز، لامپهای بیوگازسوز، بخاریهای تابشی، آبگرمکنهای بیوگاز سوز، یخچالهای جذبی، موتورهای دیزلی و چرخهای و تبدیل و چهارزمانه بیوگازسوز و… میباشند که تکنیکهای تولید انرژی از این منابع روز به روز در حال گسترش میباشند.
مهمترین مزیت کاربرد بیوماس ذخیره منابع ارزشمند و رو به پایان فسیلی و کمک عظیم در جهت پاکی محیط زیست نام برد.
استفاده از منابع بیوماس باعث کاهش میزان اسیدی بودن باران، آلودگی خاک و آب میگردد. با کشت محصولات انرژیزا، میتوان جایگاههایی وسیع برای حیات وحش تهیه نمود و بدین ترتیب تأثیر مثبت بر زندگی آنها داشت.
تولید برق از انرژی زیست توده یکی از روشهای تولید برق تجاری در آمریکا به شمار میرود. با حدود ۹۷۳۳ مگاوات ظرفیت نصبشده، زیست توده بزرگترین منبع برق تجدیدپذیر غیرآبی است. این ظرفیت ۹۷۳۳ مگاواتی شامل حدود ۵۸۸۶ مگاوات از گیاهان جنگل و بقایای کشاورزی، ۳۳۰۸ مگاوات ظرفیت تولید برق از زبالههای شهری و ۵۳۹ مگاوات از سایر مواد نظیر گاز حاصل از دفن زباله است. حداکثر تولید برق از زیست توده به صورت برق بار پایه در سیستم توزیع برق موجود استفاده میشود. بیش از ۲۰۰ شرکت غیر از محصولات چوبی و صنایع غذایی در آمریکا برق زیست توده تولید میکنند. جایی که تولیدکنندگان نیروی برق به تهیه بیوماس با هزینه بسیار پائین دسترسی دارند، انتخاب شرایط استفاده از بیوماس در ترکیب سوخت باعث پیشرفت رقابت آنها در بازار میشود. این امر مخصوصاً در آینده نزدیک برای شرکتهای تولید برق واقعیت پیدا میکند در صورتیکه آنها روش تولید برق از ترکیب زیست توده با زغال سنگ را انتخاب کنند. با این روش در هزینههای سوخت صرفهجویی میشود. تعداد زیادی از افراد فعال در بازار برق مشغول دادن پیشنهاد خرید از برق تولید شده به طریق موافق با قوانین محیط زیست از جمله برق حاصل از زیست توده هستند. این حرکت در پاسخ به تقاضای مصرفکنندگان و ضرورتهای قانونی میباشد.
چهار گروه سیستم تولید برق با روش زیست توده وجود دارد. سوخت مستقیم، سوخت ترکیبی (با زغالسنگ)، تبدیل به گاز کردن و نیروگاههای مدولی. اغلب نیروگاههای زیست توده دارای سیستم مستقیم هستند که مانند اغلب نیروگاههای سنتی با سوخت فسیلی عمل میکنند.
بیوماس در دیگ بخار یا بویلر سوخته و بخار آب با فشار زیاد تولید میشود. این بخار آب وارد توربین بخار میشود و در آنجا از مجموعهای از تیغههای توربین که به شکل آئوردینامیک است حرکت میکند و توربین را به چرخش درمیآورد. این توربین به یک ژنراتور الکتریکی متصل است و این ژنراتور به حرکت درمیآید و برق تولید میشود. در حالیکه فناوری تولید بخار بسیار مطمئن و قابل اعتماد است راندمان آن محدود است. قدرت دیگهای بخار مخصوص بیوماس نوعاً بین ۲۰ تا ۵۰ مگاوات است که آن را با نیروگاههای ذغال سنگی با قدرت بین ۱۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات میتوان مقایسه کرد. این نیروگاههای کمظرفیت از راندمان پایینتری برخوردارند و به دلیل مبادلات اقتصادی نیروگاههای کوچک نمیتوانند از عهده هزینه تجهیزات افزایشدهنده راندمان برآیند. اگرچه فنونی برای افزایش راندمان تولید بخار آب از طریق بیوماس تا بیش از ۴۰ درصد وجود دارد ولی راندمان واقعی این گونه نیروگاهها در حدود ۲۰ درصد است. در فناوری ترکیبی سوخت بیوماس و ذغال سنگ بیوماس جای بخشی از ذغال سنگ را در نیروگاههای ذغال سنگی موجود میگیرد. این انتخاب برای مصرف زیست توده برای تولید برق اقتصادیترین روش به شمار میرود. چون اغلب تجهیزات نیروگاههای موجود بدون تغییر عمده میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. سیستم سوخت ترکیبی ذغال سنگ و بیوماس کمهزینهتر از ساخت نیروگاه بیوماس است. بیوماس دیاکسید گوگرد ()، اکسیدهای نیتروژن NOX و سایر آلایندههای هوا را کاهش میدهد. پس از تنظیم دیگ بخار برای حداکثر تولید برق با اضافه کردن بیوماس تلفات بسیار ناچیز در راندمان ایجاد میشود یا اصلاً هیچگونه تلفاتی بوجود نمیآید.
در این شرایط انرژی موجود در بیوماس با راندمان بالا (حدود ۳۳ تا ۳۷ درصد) در نیروگاه ذغال سنگ به برق تبدیل میشود. دستگاه مبدل گاز بیوماس با گرم کردن بیوماس در محیط زیست عمل میکند و در آنجا بیوماس جامد تجزیه میشود و گاز قابل اشتعال از آن متصاعد میشود. این طریق تولید انرژی نسبت به مستقیماً سوزاندن بیوماس برتری دارد. بیوگاز حاصل از تجزیه زیست توده را میتوان تمیز کرد و از صافی گذراند و به این وسیله ترکیبات شیمیائی موجود در آن را از آن جدا کرد.
این گاز را می توان در سیستمهای تولید برق با راندمان بیشتر مصرف کرد که به آن سیکل ترکیبی گفته میشود. در این سیستم برای تولید برق توربینهای گازی و توربینهای بخار با هم ترکیب میشوند. راندمان این سیستم را میتوان به ۶۰ درصد افزایش داد. سیستمهای تبدیل به گاز را میتوان با سیستمهای پیل سوختی برای کاربردهای آینده با یکدیگر ترکیب کرد. پیل سوختی با استفاده از فرایند الکتروکمیکال (و حرارت) گاز هیدروژن را به برق تبدیل میکند.
در اینصورت بخش عمده مادهای که در هوا متصاعد میشود بخار آب خواهد بود. با کاهش هزینه پیلهای سوختی و دستگاههای مبدل گاز در بیوماس این سیستمها به سرعت رو به افزایش گذاشته خواهد شد. در سیستمهای مدوّل بعضی از فناوریهای فوقالذکر در مقیاس کوچکتری که غالباً در دهکدهها، مزارع و صنایع کوچک قابل اجرا است بکار میبرند.
سیستمهای مذکور اکنون در دست توسعه هستند و در مناطق دور جائی که زیست توده به مقدار فراوان وجود دارد و نیروی برق کم است میتوانند بسیار مفید باشند. در کشورهای در حال توسعه برای اینگونه سیستمها فرصتهای قابل توجهی وجود دارد.
۲-۱-۱ فنآوریهای استفاده از انرژی بیوماس
به طور کلی فنآوریهای استفاده از بیوماس در نیروگاههای تولید برق را میتوان به ۴ دسته تقسیم کرد:
- نیروگاههای فقط با سوخت بیوماس
- نیروگاههای دوگانهسوز که از بیوماس به عنوان سوخت فرعی همراه با زغال سنگ استفاده می کنند.(کوفایرینگ و زباله سوز)
- نیروگاههای گازی که بیوماس را به سوخت n گازی با ارزش حرارتی پایین یا متوسط تبدیل میکنند و معمولاً آن را برای احتراق در توربینهای گازی مورد استفاده قرار می دهند.(مبدل گاز) فرآیندهای بیولوژیکیn مانند هضم و تخمیر(بیو گاز) نیروگاههای سوخت مستقیم بیوماس در نقاط مختلف کاملاً قابل اجرا بوده و با سیستمهای مولد بخاری که با استفاده از سوختهای فسیلی کار می کنند قابل رقابت هستند. نیروگاههای زغال سنگی را می توان به سرعت و با هزینهای کم(در مقایسه با هزینه سرمایهگذاری نیروگاههای جدید با سوخت بیوماس یا دیگر منابع تجدیدپذیر) به نیروگاههای دوگانهسوز همراه با بیوماس تبدیل کرد.
۳-۱-۱ اشتعال مستقیم
در یک اشتعال مستقیم به شکل عملی بیوماس معمولاً در یک بویلر بزرگ برای تولید بخار میسوزد که نتیجه این عمل سیکل رانکین است. این مورد شبیه فرآیند مورد استفاده در نیروگاههای زغالسوز است. با این تفاوت که در کارکرد تجهیزات سوخت متفاوت هستند. نیروگاههای اشتعال مستقیم اغلب کوچک بوده و عملکرد بازده آنها حدود ۲۰ درصد است. و در حال حاضر قدرت دیگهای بخار مخصوص بیوماس نوعاً ۲۰ تا ۵۰ مگاوات است. اشتعال مستقیم بیوماس هماکنون به طور وسیع در صنایع بخصوص مورد استفاده قرار میگیرد که این صنایع شامل کارخانه الوار، اسباب و اثاثیه، کارخانههای آسیابکننده و کارخانههای شکر است.
۴-۱-۱ نیروگاههای گازی با سوخت خرده چوب
این نیروگاهها معمولاً در نزدیکی مناطق جنگلی که خرده چوب و خاکاره زیاد، بخاطر تولید چوب ایجاد میشود، برای استفاده از این محصولات جانبی و تولید انرژی مفید از آنها نصب میشود. در اطاق سوخت نوع نیروگاهها مکانیزمهایی بکار گرفته شده که خرده چوب و خاک اره با هوا بطور کامل سوخته شود و گازهای حاصل از این احتراق، توربو ژنراتور گاز را به حرکت درآورده و انرژی الکتریکی تولید نماید.
۵-۱-۱ مبدل گاز
تبدیل کردن به گاز سریعتر و اثربخشتر از سوختن بیوماس است و یک روش پاک در استخراج انرژی حرارتی خواهد بود. در این فرآیند بیوماس در یک محیط بدون اکسیژن گرم شده و به شکل مواد آلی درمیآید. در حال حاضر در گرونیگن هلند یک سیستم تصفیه بیوماس استفاده میشود که اجزا جامد زبالههای شهری را برای تولید ۲۵ MW برق تصفیه میکند.
این طریق تولید انرژی نسبت به سوزاندن مستقیم بیوماس برتری دارد چرا که در این روش میتوان گاز حاصل را تمیز و از صافی عبور داد و به این روش ترکیبات شیمیایی آن را جدا کرد گاز حاصل را میتوان در سیستم های تولید برق با راندمان بیشتر مصرف کرد که به آن سیکل ترکیبی گفته میشود. برای تولید برق توربینهای گازی و توربینهای بخار با هم ترکیب میشوند و راندمان این سیستم را میتوان به %۶۰ افزایش داد.
در حال حاضر در هلند یک سیستم تصفیه بیوماس استفاده میشود که اجزای جامد زبالههای شهری را برای تولید ۲۵ مگاوات برق تصفیه میکند.
۶-۱-۱ بیوگاز
یکی از مسائل مهم زیست محیطی وجود زبالههایی است که علاوه بر انتشار بیماریهای عفونی، آب آشامیدنی در سفرههای زیرزمینی را نیز آلوده میکند برای رفع این مشکل از بیوگاز استفاده میکنند.
بیوگاز بعنوان یک سوخت با راندمان بالا در توربین گازی بکار میرود. سیستمهای چرخه ترکیبی تبدیل گاز(GCC) شامل یک سیکل بالای توربین گاز، یک سیکل پایین توربین بخار برای رسیدن به بازده نزدیک به دو برابر اشتعال مستقیم در آنها است.
برای بدست آوردن بیوگاز، ابتدا باید بستری نفوذناپذیر تهیه کرد و سپس زبالهها را طبقهطبقه دفن کنیم و در این طبقات لولهگذاری کنیم. طبق مطالعات انجام شده با تجزیه زباله طی یک دوره ۱۵ تا۲۰ ساله از یک تن زباله میتوان۱۵۰ تا ۲۰۰ متر مکعب گاز بازیافت نمود و از گاز به دست آمده برای حرکت توربینهای خراب استفاده کرد که در نهایت برق تولید میشود. امر مهمی که بیوگاز را مفید گردانید قابل اشتعال بودن آن است.
ارزش گرمایی این گاز ۶۰۰ btu است که درمقابل گاز طبیعی (۱۰۰۰ btu عدد قابل توجهی است. مرحله تولید این گاز از هضم پسماند آلی تحت شرایط غیرهوازی توسط میکروارگانیسمها تشکیل مییابد عمل هضم دو قسمتی است:
- تجزیه مواد کمپلکس آلی به ترکیبات سادهتر توسط باکتریهای اسیدساز.
- تجزیه اسیدهای چرب آلی به متان و دی اکسید کربن که توسط باکتریهای مخصوص انجام میگیرد
مهمترین عاملی که بر فعالیت میکروارگانیسمها برای تولید بیوگاز مؤثر است درجه حرارت می باشد.
اضافه کردن درصد کمی از بیوماس به سوخت تهیه شده برای نیروگاه زغال سنگ این عمل(کوفایرینگ) نام گذاری شده است که آسانترین راه برای افزایش کاربرد بیوماس در تولید برق است. در حال حاضر نحوه کارکرد ۶ نیروگاه در ایالات متحده به همین روش است. دراین روش سهم بیوماس برای جانشینی سوخت زغال سنگ ۴۰ درصد است.
فهرست شکل ها
فصل اول
شکل ۱-۱: گازهای حاصل از تخمیر
فصل دوم
شکل ۱-۱: نمودار انواع باکتریها و واکنشهای تجزیهای در هضم بیهوازی
شکل ۲-۱: طرح یک تانک سپتیک دو مرحلهای
شکل ۳-۱: طرح یک هاضم دو تانکه برای لجنهای شهری
شکل ۴-۱: هاضمهای بیهوازی پیشساخته
شکل ۵-۱: یک طرح هاضم تصفیه فضولات حیوانی
شکل ۶-۱: طرح شماتیک مخزن هاضم با اختلاط کامل
شکل ۷-۱: نمودار هضم فاضلاب کارخانجات بستهبندی گوشت
شکل ۸-۱: The Dorr-Oliver Clarigester System
شکل ۹-۱: مقطع گرانول از رآکتور فرآیند بیهوازی با جریان صعودی از درون قشر لجن
فصل سوم
شکل ۱-۲: دیاگرام فرآیند لجن فعال
شکل ۲-۲: تصویر میکروسکوپی لجن فعال
شکل ۳-۲: شیوههای مختلف راهبری نهرهای اکسیداسیون
شکل ۴-۲: طرح شماتیک فرآیند لجن فعال اکسیژن خالص(فرآیند یوناکس)
شکل ۵-۲: فرآیند چاه هوادهی توسط ستونهای عمیق
شکل۶-۲: فرآیند چاه هوادهی دومرحلهای
شکل ۷-۲: آشغالگیر با شنکش اتوماتیک
فهرست جدول ها
فصل اول
جدول ۱-۱: سازگاری فناوریهای مختلف با انواع مختلف بیوماس
فصل دوم
جدول ۱-۱: محصولات هضم بیهوازی
جدول ۲-۱: ترکیب لجن فاضلاب شهری
جدول ۳-۱: کارآیی رآکتورهای لایه ثابت با جریان نزولی
تصاویر فایل پروژه :
خرید آنلاین پروژه
کليک جهت خريد کالا ، به منظور پذيرش قوانين و مقررات سايت مي باشد .
- فرمت فایل : Word – تعداد صفحات : ۹۰ صفحه
- حجم فایل : ۳٫۱۲ مگا بایت
- برای دانلود مقالات و پروژه های بیشتر در گرایش قدرت اینجا کلیک کنید.
درصورت بروز مشکل در هنگام خرید با ایمیل زیر در ارتباط باشید.
ایمیل مدیریت پارسی برق : admin@parsibargh.com
دوستانی که تمایل دارند پروژه و مقالات (تمامی گرایش ها) برق را با ما تبادل کنند می توانند از بخش تماس با ما یا ایمیل سایت در ارتباط باشند و بجای پرداخت هزینه پروژه درخواستی، تبادل صورت گیرد .
تلفن تماس : 09360582206