نیروگاه بادی بینالود – ۴۸ اسلاید – پاورپوینت نیروگاه بادی
پاورپوینت نیروگاه بادی بینالود – پاورپوینت نیروگاه بادی – مقاله نیروگاه بادی – پروژه نیروگاه بادی بینالود
بشر از زمان های بسیار دور انرژی باد را به شیوه های مختلف بکار گرفته است. ایرانیان اولین کسانی بودند که در حدود ۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برای آردکردن غلات از آسیابهای بادی استفاده کرده اند که امروزه آثار آن در نواحی خواف و تایباد در شرق کشور به چشم می خورد.همچنین مصریان باستان از نیروی باد برای راندن کشتی های خود روی رودخانه نیل استفاده میکرده و در قرن هفدهم میلادی، مردم هلند با بهبود طراحی پایه آسیابهای بادی گام بزرگی در این مسیر برداشتند.
اوایل از انرژی باد در قالب آسیاب های بادی برای آسیاب گندم و ذرت، پمپ کردن آب و قطع درختان استفاده شده و امروزه از انرژی باد غالبا در تولید برق با استفاده از توربین های بادی بهره گیری میگردد. اولین توربین های بادی در آغاز قرن بیستم ساخته شده و فعال ترین کشور ها در این زمینه آلمان، ایتالیا، آمریکا، دانمارک و هند می باشند.
برای ادامه توضیحات به ادامه مطلب بروید
یک نیروگاه بادی یا مزرعهٔ بادی، مجموعهای از چندین توربین بادی است که در یک مکان قرار گرفتهاند. یک نیروگاه بادی بزرگ میتواند شامل چندصد توربین بادی باشد. چنین مجموعهای میتواند بر روی دریا قرار گرفته باشد.
کشور ایران از لحاظ منابع مختلف انرژی یکی از غنیترین کشورهای جهان محسوب میگردد، چرا که از یک سو دارای منابع گسترده سوختهای فسیلی و تجدید ناپذیر نظیر نفت و گاز است و از سوی دیگر دارای پتانسیل فراوان انرژیهای تجدید پذیر از جمله باد میباشد. با توسعه نگرشهای زیستمحیطی و راهبردهای صرفه جویانه در بهرهبرداری از منابع انرژیهای تجدید ناپذیر، استفاده از انرژی باد در مقایسه با سایر منابع انرژی مطرح در بسیاری از کشورهای جهان رو به فزونی گذاشته است. استفاده از تکنولوژی توربینهای بادی به دلایل زیر میتواندیک انتخاب مناسب در مقایسه با سایر منابع انرژی تجدید پذیر باشد.
- قیمت پایین توربینهای برق بادی در مقایسه با دیگر صور انرژیهای نو
- کمک در جهت ایجاد اشتغال در کشور
بزرگترین نیروگاه بادی دنیا، نیروگاه بادی روسکو در تکزاس آمریکا است که توان نامی ۷۸۱٫۵ مگاوات دارد.
در سال ۲۰۰۶ برای اولین بار در اتحادیهٔ اروپا رشد تولید برق از انرژیهای نو بیش از رشد تولید برق از منابع فسیلی بود. از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۶ شمسی، ظرفیت تولید برق بادی جهان از ۱۸۰۰۰مگاوات به ۹۲۰۰۰ مگاوات افزایش یافتهاست. از سال ۲۰۰۰ تاکنون این صنعت سالانه ۲۵۵٪ رشد کرده و هر سه سال دو برابر شدهاست و این در شرایطی است که رشد اقتصاد جهانی از یک تا دو درصد در سال بیشتر نیست.
کاربرد توربین های بادی
الف- کاربردهای غیرنیروگاهی شامل:
• پمپ های بادی آبکش جهت :
– تأمین آب آشامیدنی حیوانات در مناطق دور افتاده
– آبیاری در مقیاس کم
– آبکشی از عمق کم جهت پرورش آبزیان
– تأمین آب مصرفی خانگی
• کاربرد توربینهای بادی کوچک بعنوان تولید کننده برق برای مجتمعهای مسکونی
• شارژ باتری
ب – کاربردهای نیروگاهی
• نیروگاههای بادی منفرد جهت تأمین انرژی الکتریکی واحدهای مسکونی، تجاری، صنعتی
و یا کشاورزی
• مزارع برق بادی جهت تأمین بخشی از تقاضای انرژی برق شبکه
عوامل مهم در انتخاب محل استقرار توربینهای بادی
موارد مهم جهت شناسایی یک منطقه مستعد برای نصب توربینهای بادی عبارتند از:
- استقرار ماشینهای بادی در مکانهایی که مقدار انرژی تولید شده جوابگوی مصرف باشد.
- پرهیز از مکانهایی که سبب مخاطره توربینهای بادی میشود. مثل اغتشاش، یخبندان، موانع، ذرات شن و نمک در هوا، نامسطح بودن و شیب زمین که سبب افزایش قیمت نگهداری توربین، کوتاهی عمر و افت انرژی تولیدی خواهد شد
- اقتصادی بودن انرژی تولیدی در مقایسه با انرژیهای دیگر.
دراحداث نیروگاه بادی پیدا کردن محل سایت عامل بسیار مهمی است تا حداکثر بهرهبرداری را از نیروی باد بدست آورد. اطلاعات اولیه برای احداث نیروگاه بادی بینالود توسط ایستگاه هواشناسی حسینآباد آغاز گردید و کارهای مقدماتی آن از سال ۷۴ شروع شد. اطلاعات بدست آمده از ایستگاه در اختیار مهندسین قرار داده شد و پس از مطالعات فراوان سر انجام محل فعلی برای احداث انتخاب گردید. تونل بادی که در این منطقه وجود دارد از امام تقی آغاز و تا کویر سبزوار ادامه دارد و محل احداث نیروگاه در دهانه این تونل است و بیشترین بهرهبرداری را از نیروی باد میکند.
نکته مهم بعدی پس از انتخاب محل نحوه چیدمان واحدها است تا بتوان حداکثر استفاده را از نیروی باد کرد. از چندین طرح ارائه شده سرانجام چیدمان ۱۰×۶ انتخاب گردید.
در فاز اول ۴۳ واحد از ۶۰ واحد با یستی به بهرهبرداری برسد. قدرت هر واحد ۶۶۰ ولت است. از ۴۳ واحد فوق ۵ واحد از خرداد ۸۳ به بهرهبرداری رسیده و مابقی در حال نصب و راه اندازی است. واحدها با مشارکت ایران و چند کشور خارجی از جمله آلمان و دانمارک به بهرهبرداری رسیده به طوری که ۶۰ درصد تولید داخل و ۴۰ درصد تولید خارج است. کل برق تولید شده توسط واحها توسط کابل به پست (۱۳۲/۲۰) برده میشود و توسط آن به شبکه اصلی منتقل میگردد.
خروجی هر واحد ۶۰۰ و توسط ترانسفورماتورهای مجزا به ۲۰۰۰۰ تبدیل میگردد.
در سطح سایتهای شناخته شده در سطح جهان دو سایت متمایز وجود دارد: سایت آلتامونت پاس کالیفرنیا که بیش از ۷۰۰۰ توربین دارد و حدود ۲ مگا ولت انرژی تولید میکند و دیگری سایت بینالود. وجه تمایز این دو سایت در این است که در تابستان بیشتر باد میآید و در نتیجه تولیدی این دو سایت در تابستان که پیک مصرف است پیک تولید هم است.
ژنراتور نیروگاههای بادی از نوع آسنکرون میباشند. در ژنراتور آسنکرون بر خلاف سنکرون لغزش میتواند بین ۳ تا ۵ درصد باشد و در کار ژنراتور اختلالی بوجود نیاورد؛ ولی نکته مهم در اینجا انرژی بسیار متغیر باد است که دائماً در حال تغییر است و متناسب با آن دور تغییر میکند. لغزش مجاز این ژنراتورها ۱۰۰ درصد است. برای کارایی بهتر لازم است تا ولتاژ القایی در روتور ثابت نگه داشته شود برای این کار از سه مقاومت متغیر ۱ اهمی استفاده میشود به طوری که این مقاومتها روی هر فاز قرار میگیرند و توسط یک مدار کنترلی بطور اتومات تغییر میکنند. برای انتقال انرژی باد به ژنراتور از مین گیربکس استفاده میگردد.
عموماً توربینهای بادی از لحاظ دور به سه دسته تقسیم میشوند:
- دور ثابت
- دور متغیر
- دو دوره توربینهای این نیروگاه از نوع دور ثابت هستند.
دور پره ۲۸ دور در دقیقه و دور ژنراتور ۱۶۰۰ دور در دقیقه است. گیربکس طوری طراحی گردیده است که ورودی آن متغیر ولی خروجی آن ثابت باشد. اگر باد از مقدار معینی بیشتر گردد تولید برق بطور اتومات قطع میگردد بطوری که اگر سرعت باد ۵ متر در ثانیه(۱۸ کیلومتر در ساعت) باشد تولید شروع میگردد و در ۱۶ متر بر ثانیه(۵۷٫۶ کیلومتر در ساعت) تولید حداکثر است و نهایتاً در ۲۵۵ متر در ثانیه(۹۰ کیلومتر در ساعت) تولید بطور اتومات قطع میگردد تا به اجزا واحد آسیب نرسد. البته شرایط بالا با شرط ایزو میباشند (فشار ۱ اتمسفر و دمای ۲۵ درجه) و در جوی سایت بینالود (۱۵۵۰ متر ارتفاع از سطح دریا) فول تولید در سرعت ۱۴ متر در ثانیه(۵۰٫۴ کیلومتر در ساعت) بدست میآید.
شرایط راه اندازی و تولید
در زمان راه اندازی ژنراتور ابتدا بصورت موتور به را میافتد و تا زمانی که سرعت آن به سنکرون برسد ادامه دارد. در این زمان تغذیه موتور قطع میگردد و به صورت ژنراتور به کار خود ادامه میدهد.
پرهها
پرهها طوری طراحی شدهاند که بطور اتومات تا ۹۰ درجه تغییر پیدا میکنند (پیچ کنترل) کلاً برای توقف و ترمز واحدها دو روش وجود دارد: در نوک پرهها پرهای دیگر موجود است (پره آیرودینامیکی) که از نوک پره اصلی فاصله دارد و تغییر حالت آن موجب توقف پرههای اصلی میگردد (ترمز دینامیکی)
پیچ کنترل
در این سیستم تمام پره تغییر وضعیت میدهد و نسبت به روش قبلی مدرنتر است. برای بهره برداری کامل پره طوری قرار میگیرد که بیشترین سطح تماس را با باد داشته باشد و همچنین در مواقعی که طوفان است و یا به خاطر سرویس نبای واحد به کار خود ادامه دهد پرهها طوری قرار میگیرند که کمترین سطح تماس را با باد داشته باشند.
در نیروگاههای بادی بر خلاف نیروگاه گازی انژی ورودی در اختیار ما نیست بلکه برای کنترل شرایط بایستی از وضعیت پرهها استفاده کنیم. اتاقک یا ژنراتور میتواند ۳۶۰ درجه به دور خود گردش کند و کابل ارتباط دهنده آن طوری است که میتواند تا ۴ دور به دور خود بپیچد و پس از آن بطور اتومات بازمیگردد.
تمام فرمانهای اجرایی به واحد توسط واحد کنترلی کوچکی که در بالای اتاقک است انجام میگیرد و از سنسورهای مختلفی تشکیل شده است و پارامترهای مختلف را تحت کنترل دارند. در هنگام طوفان که سرعت باد بسار زیاد است واحد کنترل به یاو موتورها فرمان داده و آنها با چرخش ژنراتور به حول خود باعث میشوند تا ژنراتور در حالت پشت به باد قرار گیرد و از طوفان در امان باشد. تمام قسمتهای کنترلی به صورت اتومات انجام میگردد و اپراتور فقط بر کارکرد قسمتها نظارت دارد و تمام اطلاعات به طور لحظهای ثبت میگردد و در حافظه کامپیوتر ذخیره میگردد.
تغییر دور ژنراتور بین ۱۵۰۰ تا ۱۶۵۰ دور است و تغییر دور پره بین بین ۲۸ تا ۳۰ دور است.
فهرست مطالب
– تاریخچه نیروگاه
– ظرفیت کنونی و طرحهای توسعه ای
– مشخصات هر واحد نیروگاه
– اجزای توربین
– مشخصات مکانیکی توربین بادی s47-660kw
– فنداسیون
– برج
– نمایی از ساختمان داخل و خارج برج توربین بادی s47-660kw نیروگاه بادی بینالود
– ناسل
– نمائی از اجزاء داخل ناسل
– پره ها
– نمائی از پره های مربوط به توربینهای در حال نصب نیروگاه بادی بینالود
– محور سرعت پایین
– محور سرعت بالا
– گیربکس
– نمائی از محور سرعت بالا و گیربکس توربین s47-660kw نیروگاه بادی بینالود
– سیستم ترمز
– سیستم دوران حول محور برج (yaw )
– معرفی سیستم های الکتریکی
– ژنراتور
– معرفی کلی ژنراتور های آسنکرون
– مدار معادل ماشین القایی
– مدار معادل ژنراتور آسنکرون متصل به شبکه
– مزایای ژنراتورهای القائی
– معایب ژنراتورهای القائی
– ژنراتور توربین s47-660kw
– نمودار تغییرات توان خروجی ژنراتور توربین بادی s47-660kw بر حسب سرعت باد
– VRCC) Vestas Rotor Current Controller)
– مدارداخلی VRCC
– تابلوهای کنترلی
– نمایی از تابلو کنترلی پایین
– بانک خازنی
– سیستم تغییر زاویه پره (PITCH)
– سنسورهای جهت یاب و سرعت سنج باد
– ترانسفورماتور
– سنسورها
– بازدهی اقتصادی
– دوره بازگشت سرمایه
– مزایای نیروگاه بادی
– چشم انداز طبیعی منطقه اطراف نیروگاه بادی بینالود (انرژی باد ، دوستدار محیط زیست )
– معایب نیروگاه بادی
تصاویر فایل پاورپوینت :
خرید آنلاین پروژه
کليک جهت خريد کالا ، به منظور پذيرش قوانين و مقررات سايت مي باشد .
- فرمت فایل : PPT – تعداد اسلایدها : ۴۸ اسلاید
- حجم فایل : ۴٫۷۲ مگا بایت
- برای دانلود مقالات و پروژه های بیشتر در گرایش قدرت اینجا کلیک کنید.
درصورت بروز مشکل در هنگام خرید با ایمیل زیر در ارتباط باشید.
ایمیل مدیریت پارسی برق : admin@parsibargh.com
دوستانی که تمایل دارند پروژه و مقالات (تمامی گرایش ها) برق را با ما تبادل کنند می توانند از بخش تماس با ما یا ایمیل سایت در ارتباط باشند و بجای پرداخت هزینه پروژه درخواستی، تبادل صورت گیرد .
تلفن تماس : 09360582206